Napad na slobodu medija

Hakeri prijete portalu Infoveza: “Večeras će osvanuti erotski sadržaj”

sloboda-medija

Odgovor na pitanja koje tačno tekstove haker želi da izbrišu nisu dobili, ali je zato danas u 13:37h poručeno da će na sajtu portala u 19:32 osvanuti određeni erotski sadržaji

Na jedan od redakcijskih mejlova portala Infoveza počinju da stižu prijetnje hakerskim napadima, u kojima taj medij upozoravaju da će se obračunati na način da će im srušiti stranicu portala. Prijetnje su počele da stižu kasno sinoć.

“Vidi, ne znam ko ste ni šta ste, ja sam haker iz Albanije, imam zadatak da vam srušim stranicu, da to ne bih radio razmislite malo prije nego što napišete neistine ili ću vam svaki put kada napišete neistinu hakovati stranicu i onda ću je ja uređivati, skinite neke članke na vašoj stranici koji su u skorije vrijeme postavljeni“, stoji u prvoj prijetnji.

Ovog jutra su dobili i “podsjetnik” na zvaničnoj Fejsbuk stranici.

Odgovor na pitanja koje tačno tekstove haker želi da izbrišu nisu dobili, ali je zato danas u 13:37h poručeno da će na sajtu portala u 19:32 osvanuti određeni erotski sadržaji.

Portal Infoveza je angažovao stručnjake koji će pokušati da zaustave ovaj hakerski napad, a čitav slučaj je prijavljen policijskoj stanici u Tesliću.

Interesantno je da se prijetnje dešavaju u trenucima kada istražuju afere vezane za nabavku medicinske opreme u vrijednosti od gotovo dva i po miliona KM, koju je turistička agencija “Travel for Fun” vlasnika Saše Markovića nabavila Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske. Sinoć su objavili tekst vezan za malverzacije u poslovanju i mobing koji je, po riječima Ive Bundalo, Marković vršio dok je bio izvršni direkor OKC-a.

Inače, danas je Svetski dan slobode medija, a prema ovogodišnjem izvještaju, Bosna i Hercegovina je na 58. mjestu, što predstavlja napredak u odnosu na prošlu godinu od pet mjesta.