Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Halilović: Onemogućen pristup predmetu atentata na moju porodicu

semir-halilovic

Član Predsjedništva BPS-a Semir Halilović oglasio se saopćenjem za javnost nakon što mu je glavna kantonalna tužiteljica Kantona Sarajevo Dalida Burzić, kako tvrdi, onemogućila pristup predmetu atentata na porodicu Halilović pravdajući to “javnim interesom”.

-Upravo suprotno, javni je interes da se sazna istina, da se utvrdi zašto predmet stoji iako dokazi, izjave, vještačenja i dokumenti postoje. Javni je interes da se sazna da li se za godinu dana bilo šta radilo na tom predmetu ili nije!? Javni je interes da se ti procesi okončaju i javni je interes da porodica koja je oštećena dobije pravdu, a ne Burzićkina saopćenja za javnost, intervjue i tv nastupe u kojima javno govori o atentatu dok porodici ne dozvoljava pristup – kaže Halilović, dodajući kako je to samo po sebi “monstruozno ponašanje”.

U saopćenju se navodi i da je javni interes da građani KS uvide da se ne mogu nekažnjeno izvući oni koji čine najteža krivična djela. Halilović kaže i da se postavlja pitanje od koga to glavna tužiteljica štiti predmet atentata.

-Tužiteljica Burzić ne štiti ovdje javni, već očito neke tajne interese, a koji su to, prije ili kasnije će odgovoriti i na takva pitanja – navodi u saopćenju za javnost član Predsjedništva BPS-a Semir Halilović.