Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Halilović: Veliki broj Kuvajćana ima interes za kupovinu nekretnina u BiH

17/11/2016

Ambasador BiH u Kuvajtu Mehmed Halilović kaže da Kuvajt i BiH imaju kvalitetnu suradnju u raznim oblastima, posebno dobru kulturnu i obrazovnu suradnju.

– BiH je trenutno prepoznatljiva u Kuvajtu, veliki broj Kuvajćana ima interes za kupovinu nekretnina u BiH. Građani Kuvajta imaju tradiciju putovanja. U Kuvajtu živi oko četiri miliona stanovnika od toga je oko milion i po Kuvajćana, a ostalo su stranci – dodao je.

Kaže da u Kuvajtu živi i radi oko 250 bh. građana, koji uglavnom rade poslove iz oblasti estetske hirurgije,ali ima i doktora drugih profila, pravnika, nastavnika, profesora…..

U okviru bilateralne suradnje Ambasada BiH u Kuvajtu, Ambasada Kuvajta u Sarajevu u suradnji s Udruženjem “Most povjerenja” osigurali su ultrazvučni aparat za rano otkrivanje karcionoma dojke koji je danas uručen Zavodu za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva KS-a.

Komentari