Han Pijesak već drugi dan bez vode i struje

BiH

Хан Пијесак – општина без струје и в

Opština Han Pijesak već drugi dan je bez vode i struje i ukoliko ovakvo stanje potraje razmatraće se uvođenje vanredne situacije u ovoj lokalnoj zajednici, rekao je Srni načelnik opštine Han Pijesak Vlado Ostojić.

Ostojić je naveo da je iz “Elektrodistribucije” Vlasenica dobio informaciju da je došlo do kvara na 35-kilovoltnom dalekovodu “Zalukovik” sa koga se Han Pijesak napaja električnom energijom i da bi trebalo da bude otklonjen danas do 14.00 časova.

“Problem se dodatno usložnjava, jer sa nestankom električne energije bez napona ostaju i trafo-stanice sa kojih se napajaju crpne pumpe na vodovodima Kraljeva gora i Štekavac, tako da je najveći dio opštine ostao i bez vode”, pojasnio je Ostojić.

On je istakao da je Han Pijesak jedna od rijetkih opština u Republici Srpskoj u kojoj ne postoji alternativni izvor snabdijevanja električnom energijom i najavio skore aktivnosti na rješavanju ovog problema, postavljanjem alternativnog rješenja napajanja preko Sokoca.

Ostojić je napomenuo da je Han Pijesak bio bez struje i vode i juče tokom dana, ali da je u večernjim časovima struja dolazila povremeno, dok je napajanje potpuno prestalo sinoć poslije 22.00 časa.

Šef Odjeljenja inspekcije i komunalnu policiju opštine Han Pijesak Zora Gašević je istakla da su zbog nestanka vode i struje časovi u osnovnoj i srednjoj školi danas bili skraćeni.

U gradskom naselju zbog nestanka struje i vode nekoliko ugostiteljskih objekata danas nije radilo.

Prema njenim riječima, svi lokalni putevi na području opštine juče i tokom dana očišćeni su od snijega, a saobraćaj se odvija bez većih problema i prema udaljenim selima ove opštine.