Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Haos na sjednici Narodne skupštine RS-a, opozicija blokirala rad

skupstina rs111

Poslanici opozicije u Narodnoj skupštini RS-a zaprijetili su večeras da će fizički spriječiti rad parlamenta.

– Nećemo dozvoliti da se rad Skupštine održava na ovaj način sve dok se ne bude poštovali zakoni i dok na dnevni red ne stavite izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora RS-a. Na najbrutalniji način ste onemogućili da raspravljamo o tom, jednom od ključnih dokumenta – revizorskom izvještaju – rekao je večeras poslanik NDP-a Dragan Čavić.

Nakon ove njegove najave, potpredsjednik NSRS Nenad Stevandić, koji u odsustvu predsjednika Nedeljka Čubrilovića danas vodi sjednicu, dao je pauzu, ali su poslanici opozicije stali na prostor gdje se nalazi skupštinsko rukovodstvo, kako bi spriječili rad parlamenta Republike Srpske.

Nakon cjelodneve rasprve u kojoj su poslanici opozicije upozoravali da je prekršen poslovnik i zakon, večeras su saopćili da „više neće dozvoliti da se u Narodnoj skupštini RS-a održava rad na ovaj način“.

-Neće biti parlamenta i to ćemo spriječiti na sve moguće načine, sve dok ne budete davali odgovore na poslanička pitanja u predviđenom roku i dok ne budete poštovali zakon i stavili na dnevni red izvještaj revizora – rekao je Čavić.

Reagovao je potpredsjednik Narodne skupštine RS-a Nenad Stevandić dajući pauzu od pola sata, ali su poslanici opozicije stali ispred prostora gdje se nalazi skupštinsko rukovodstvo kako bi spriječili rad parlamenta.