Haračić demantirala navode iz DF-a: Moji mailovi su montirani

Amra Haračić

Zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Amra Haračić demantirala je saopštenje Demokratske fronte, tvrdeći da su njene e-mail prepiske s Enverom Bijedićem i Mirsadom Kukićem monitirane.

-Riječ je klasičnoj montaži moje navodne e-mail prepiske u kojoj je navedeno kako trgujem zastupničkim mandatom, kojom mi je krzo sramotni, brutalni, neljudski napad, nanesena ne samo političkia nego i ljudska šteta – stoji u saopštenju Amre Haračić.

Haračić će, kako je navedeno u saopštenju, već danas Tužilaštvu podnijeti krivičnu prijavu protiv Demokratske fronte i odgovornog lica zbog krivičnog djela “Lažno predstavljanje” iz člana 369. KZ FBiH.

-Želim upoznati javnost da je u današnje vrijeme vrlo jednostavno koristeći informatičke mogućnosti kreirati i monitirati bilo kakve prepiske, gdje se kreiraju e-mail adrese i onda šalju mailovi kao da su sa vaše lične adrese, što je najvjerovatniji događaj kojim će se u narednom periodu nakon podnošenja krivične prijave protiv DF-a, baviti tužilaštvo i sud – ističe Haračić.