Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

humanitarna akcija

Haris se bori za život, potrebna mu je pomoć dobrih ljudi! (FOTO)

HARIS AHMETHODZIC
Haris Ahmethodžić

Haris hitno mora krenuti s ciklusom kemoterapija i presađivanjem njegove koštane srži, jer je njegova koštana srž još uvijek zdrava

Haris Ahmethodžić iz Sarajeva bori se s teškom bolešću. Haris je obolio od karcinoma i hitno mu je potreban set kemoterapija s transplantacijom svoje koštane srži. Trenutno se nalazi u Minhenu, Njemačka.

“Radi se o tumoru na stomaku, koji ljekari ne smiju da operišu jer se podvukao pod 12 kičmeni pršljen. Operativni zahvat bio bi vrlo rizičan”, kaže Harisova supruga Muamera.

Objašnjava da Haris hitno mora krenuti s ciklusom kemoterapija i presađivanjem njegove koštane srži, jer je njegova koštana srž još uvijek zdrava.

“Doktori nas ohrabruju, kažu da će dati sve od sebe. Nažalost, ovaj operativni zahvat ne može se uraditi u Bosni. Prisiljeni smo na ovakav način zatražiti pomoć dobrih ljudi”, kazala nam je Harisova supruga.

Muamera i Haris: Sarajlija bije tešku životnu bitku

Haris je životno ugrožen i za neophodne kemoterapije i presađivanje koštane srži potrebno mu je oko 100.000 eura!

“Molimo sve dobre ljude da se uključe u akciju ako su u mogućnosti. Haris će uz Božiju pomoć dobiti ovu najvažniju životnu bitku”, kazala je.

Uskoro će u funkciju biti pušte i humanitarni broj na koji možete donirati sredstva za Harisovo liječenje. Do tada uplate možete izvršiti na ispod navedene račune kao i putem internet stranice GOFUNDME.com:

UPLATE ZA BiH:

Raiffeisen bank

Muamera Ahmethodžić

Broj računa 1613000050008890

UPLATE IZ INOZEMSTVA:

Minka Kahrimanović

Targobank

IBAN DE76300209005330390431

BIC: CMCIDEDD

Paypal.me/minkakahrimanovic