BiH

kvar na velikoj cijevi

Havarija u Tuzli, skoro pola grada je bez vode, u naselja poslane cisterne (FOTO)

03/12/2020

U istočnom dijelu grada smještena su najveća tuzlanska naselja: Brčanska Malta, Sjenjak, Slavinovići..., a procjenjuje se kako duže od 30 sati oko 50.000 građana nema vodu

Istočni dio Tuzle od srijede ujutro nema uredno vodosnabdjevanje zbog kvara na cijevi velikog profila u ulici Armije R BiH. Ekipe Javnog-komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija su na terenu, a očekuje se da će vodosnabdjevanje biti normalizovano u četvrtak uvečer, javlja Anadolu Agency (AA).

“Građanima u istočnom dijelu grada obezbijedili smo cisterne sa pitkom vodom. Cisterne su poslane u Novo naselje, Slavinoviće, Sjenjak i Križane. Sve do saniranja velikog kvara građane ćemo obavještavati o eventualnom slanju cisterni sa pitkom vodom. Ostali dijelovi grada imaju uredno vodosnadbjevanje”, ističu u JKP Vodovod i kanalizacija Tuzla.

U istočnom dijelu grada smještena su najveća tuzlanska naselja: Brčanska Malta, Sjenjak, Slavinovići…, a procjenjuje se kako duže od 30 sati oko 50.000 građana nema vodu.

Radnici JKP Vodovod i kanalizacija, podsjećanja radi, u srijedu su bili angažovani na zamjeni i spajanju vodovodnih cijevi koje su vezane za rezervoar Gradovrh. Građani su na trenutak u domovima dobili vodu, ali je vrlo brzo došlo do pucanja cijevi i prekida vodosnabdjevanja.

U ulici Armije RBiH radovi na otklanjanju kvara još traju, a radnici se nadaju da će do večernjih sati građani napokon dobiti pitku vodu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.