Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Haverić: Vojna neutralnost izgovor za odgođene referendume

BiH

Tarik_Haveric_Nasa_stranka

Rezolucija o vojnoj neutralnosti RS-a koju su sinoć usvojili poslanici vladajuće većine u Narodnoj skupštini Republike Srpske kamuflaža je za sve Dodikove neuspjehe „na putu ka otcjepljenju“. Na to upućuje i činjenica da se ovakva priča plasira nakon odgode referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH – kaže Tarik Haverić, član Predsjedništva Naše stranke.

RS, kako dodaje, nema vojsku i sama po sebi nije interesantna nikom kao vojni partner, što cijelu priču čini potpuno besmislenom i, možda, jedino djelotvornom za skretanje pažnje sa socijalnih problema građana koji trpe Dodikovu strahovladu.

– Ali, sudeći po tom da zastupnici opozicije nisu glasali za rezoluciju, u RS polako nestaje straha od optužbi za izdajstvo u slučaju protivljenja Dodikovim političkim žongliranjima s nervima cjelokupne bh. i međunarodne javnosti zainteresovane za ovdašnju situaciju – rekao je Haverić.

Dodao je da je vrijeme najvredniji resurs koji Dodik bespovratno troši na svoje akrobacije i to je ono što u najvećoj mjeri treba sankcionirati 2018., ako već ne može prije.

– Životi građana okončani u agoniji koju je proizvela njegova vlast, kao i životi koji će okončati od njenih posljedica ne smiju se ponavljati djeci. Ne smijemo mu dopustiti da im ukrade budućnost – naveo je Haverić, saopćeno je iz Odnosa s javnošću Naše stranke.