BiH

stav stranke

HDZ BiH: Ukinuti stanje nesreće i dodatno pomoći ekonomiji

27/05/2020

Na sastanku je analiziran rad, odluke, aktivnosti i mjere koje su poduzete u cilju suzbijanja i sprječavanja koronavirusa te kako se ukupna situacija odrazila na zdravstvo, ekonomiju i funkcioniranje žitelja

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović održao je u srijedu video sastanak koordinacije s dužnosnicima HDZ-a BiH zakonodavne i izvršne vlasti Federacije BiH, na kojem je istaknuto kako je potrebno pokrenuti inicijativu ukidanja stanja nesreće i dodatno pomoći ekonomiji.

Na sastanku je analiziran rad, odluke, aktivnosti i mjere koje su poduzete u cilju suzbijanja i sprječavanja koronavirusa te kako se ukupna situacija odrazila na zdravstvo, ekonomiju i funkcioniranje žitelja.

Dužnosnici su kroz raspravu istaknuli kako se ekonomija mora dodatno posvetiti kako bi se u potpunosti pokrenuli svi procesi koji su zbog pandemije bili u zastoju, saopćio je HDZ BiH.

Komentirana je i zdravstveno epidemiološka situacija, koja je ocjenjana stabilnom. Dužnosnici su naglasili kako bi bilo važno pokrenuti inicijativu za ukidanje stanja nesreće u Federaciji BiH, uz naglasak na pridržavanju mjera socijalnog razmaka.

Stanje se normalizira, životni tijek se mora nastaviti ali se mora biti na oprezu, zaključili su sagovornici.

Govoreći o aktualnoj političkoj situaciju u Federaciji BiH, dužnosnici Zastupničkog i Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, te ministri u Vladi Federacije BiH, naglasili su važnost političkih aktivnosti, potrebu vraćanja normalnom načinu rada, pokretanju nove inicijative i odluke te ublažavati sve posljedice pandemije, navodi u priopćenju HDZ BiH.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.