Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dodik najavio

HDZ i SNSD će sve učiniti da Prijedlog zakona o Ustavnom sudu dođe Parlament BiH

covic dodik

“Srbi su već duže vrijeme u ovoj BiH poniženi kao konstitutivni narod i kao RS. Pokušaj da se na ovaj način oduzme imovina samo je znak da se želi razgraditi RS. Nama je stalo do RS i mi je ne damo”, rekao je Dodik

Klub SNSD-a i drugih srpskih predstavnika, zajedno s Klubom HDZ-a BiH u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, danas bi trebalo da preda Prijedlog zakona o prestanku mandata stranim sudijama i izboru domaćih sudija u Ustavni sud BiH, najavio je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Ukoliko Prijedlog zakona ne bude predat danas, to će, rekao je Dodik, biti učinjeno najkasnije sutra.

– Taj prijedlog je usaglašen i on će biti predat. Mi želimo da se u okviru procedura rješavaju ta pitanja. Ova kriza nedonošenja odluka može da bude završena samo ukoliko Ustavni sud poništi svoju odluku i ukoliko se izbace strane sudije. Inače, neće se moći donijeti bilo koja odluka na bilo kojem organu BiH – dakle u Predsjedništvu, Vijeću ministara i u Parlamentu BiH, istakao je Dodik, prenosi BHRT.

Danas bi, takođe, trebalo da bude održan sastanak Dodika sa funkcionerima iz reda srpskog naroda u institucijama BiH, na kojem će biti odlučeno da li će svoje neučešće u donošenju odluka svesti na niži nivo.

– Srbi su već duže vrijeme u ovoj BiH poniženi kao konstitutivni narod i kao RS. Pokušaj da se na ovaj način oduzme imovina samo je znak da se želi razgraditi RS. Nama je stalo do RS i mi je ne damo, rekao je Dodik.

Sastanak bi trebalo da bude održan u 10.00 sati u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske, u Istočnom Sarajevu.