Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Saopćenje za javnost

HDZ: Svaka pomoć protiv epidemije dobrodošla, a politizacija nepotrebna

dragan covic

Hercegovačko-neretvanska županija kao jedna od najpogođenijih županija koronavirusom, trebala bi biti prioritetom za svaki vid humanitarne pomoći, navodi se u saopćenju

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) BiH priopćila je u petak kako su tijekom pojave pandemije koronavirusa, a u vidu rastuće međunarodne solidarnosti i duha zajedništva, kontaktirana brojna veleposlanstva u Bosni i Hercegovini, te kako je većina od njih ponudila pomoć pri suzbijanju širenja virusa na području BiH.

Na utvrđenim činjenicama i prenešenog pozitivnog iskustva Univerzitetskog kliničkog centra Banja Luka, zatražen je dolazak istog ruskog humanitarno-medicinskog konvoja pomoći i Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, koji je u proteklom tjednu boravio u Bosni i Hercegovini.

U priopćenju se ističe kako je, u ovim zahtjevnim okolnostima i naporima, predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović zahvalio svima koji su voljni dati i daju doprinos kako zdravstvenim tako i svim drugim ustanovama i institucijama u BiH koje izravno sudjeluju u borbi protiv pandemije koronavirusa, bilo to u Sarajevu, Banja Luci, Mostaru ili bilo kojoj drugoj sredini.

“Zdravstveni izazovi, socijalna osjetljivost, teška gospodarska situacija i sigurnosni izazovi s kojim se trenutno naša domovina Bosna i Hercegovina suočava, nikako i nikome ne smiju biti opredjeljenje za poticanje bespotrebnih političkih sukoba, utemeljnog na obmanama i lažima, što smo svjedoci kod konkretnog slučaja”, navode iz HDZ-a BiH.

Također, “ovdje svjedočimo i providnom skretanju pozornost sa stvarnih afera, kao što je nedavna netransparentna nabavka respiratora proračunskim sredstvima”.

“Hercegovačko-neretvanska županija kao jedna od najpogođenijih županija koronavirusom, trebala bi biti prioritetom za svaki vid humanitarne pomoći, svih naroda u Bosni i Hercegovini gledajući stvarne potrebe ove županije, neovisno o nacionalnoj strukturi stanovništva u ovoj situaciji. Koroavirus je svima nama zajednički neprijatelj i svaka politizacija je neprihvatljiva, u pitanju su ljudski životi i pružena pomoć je uvijek dobro došla”, navodi se u priopćenju HDZ-a BiH.