BiH

"Štitio ustav"

HDZ-u nešto nije jasno: Čavara je od Amerike trebao dobiti zahvalu, a ne sankcije

07/06/2022
Foto: Boris Scitar/vecernji list/PIXSELL (Arhiv)

U priopćenju se dodaje kako je HDZ BiH kao politička stranka uvijek predvodila u zaštiti Daytonskog mirovnog sporazuma te da je u tom smjeru djelovao i Čavara

HDZ-a BiH smatra kako su američke sankcije predsjedniku Federacije BiH Marinku Čavari „produkt nastojanja bošnjačkih radikalnih unitarista koji međunarodnim zvaničnicima prenose jednostrane stavove i sliku unutarnjih problema u BiH”.

„Ističemo, jasno i nedvosmisleno, da djelovanje predsjednika Federacije BiH Marinka Čavare nikada nije imalo naznaku ugroze Daytona, a kao najjača politička stranka koja zastupa legitimnu volju hrvatskog naroda, stojimo iza svih političkih odluka, osobito nepristajanja na kršene Ustava i zakonskih propisa”, navodi se u saopćenju za javnost HDZ-a BiH.

“Ako je išta trebao dobiti, kao politički dužnosnik i predsjednik Federacije BiH, onda je to zahvala za očuvanje Daytonskog mirovnog sporazuma”, istuču u HDZ-u.

U priopćenju se dodaje kako je HDZ BiH kao politička stranka uvijek predvodila u zaštiti Daytonskog mirovnog sporazuma te da je u tom smjeru djelovao i Čavara.

„Navedene sankcije očigledno su produkt nastojanja bošnjačkih radikalnih unitarista koji međunarodnim dužnosnicima prenose jednostrane stavove i sliku unutarnjih problema u BiH. Žao nam je jer su ove sankcije isforsirane upravo zbog prenesenih stavova jedne politike u BiH. HDZ BiH neće posustati u odbrani temelja naše domovine i njenoj izgradnji u duhu Daytona putem euroatlanskih integracija”, poručili su iz te stranke.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.