Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ministar odbrane

Helez se slikao sa prvom “bh. puškom”: “Ovo je 100 posto domaći proizvod”

Foto: Facebook

“Igman d.d. Konjic je”, navodi dalje, “trenutno lider namjenske industrije u BiH, a kvalitetom svoga proizvoda, municije i čahura, lideri su u Europi i među najboljim u svijetu”

Ministar odbrane BiH Zukan Helez danas je bio u posjeti kompaniji namjenske industrije Igman u Konjicu.

-Posjetom Igmanu d.d. Konjic zaokružio sam obilazak svih tvornica namjenske industrije u Bosni i Hercegovini. Prilikom posjete razgovarao sam sa rukovodstvom firme, obišao proizvodne pogone i razgovarao sa radnicima firme te se iz prve ruke upoznao sa stanjem u ovoj firmi i planovima za naredni period, istakao je Helez u objavi na društvenim mrežama.

Prva bh. puška

“Igman d.d. Konjic je”, navodi dalje, “trenutno lider namjenske industrije u BiH, a kvalitetom svoga proizvoda, municije i čahura, lideri su u Evropi i među najboljim u svijetu”.

Trenutno upošljavaju 1.430 radnika te su u procesu konstantnog zapošljavanja. Pored povećanja broja zaposlenih, stalan je i rast primanja radnika.

Također, Igman d.d. Konjic je uložio značajna sredstva u automatizaciju i nove tehnologije u proizvodnji, čime se konstantno poboljšavaju uslovi za rad u ovoj kompaniji”, istakao je Helez, koji je dodao da je posebno ponosan jer su u Igmanu d.d. Konjic u potpunosti razvili proizvodnju puške.

“Ova puška je 100% domaći proizvod”, istakao je.

“U ovom izazovnom i nepredvidivom vremenu moramo imati jake vlastite fabrike namjenske industrije, moramo sačuvati i unaprijediti svaku firmu i te sačuvati svako radno mjesto u njoj”, poručio je Helez.

Prilikom posjete i u razgovoru sa rukovodstvom Igmana d.d. iskazao sam punu podršku daljnjem razvoju i unapređenju procesa proizvodnje u ovoj kompaniji, te obećao svu neophodnu podršku u nastojanjima menadžmenta i radnika ove kompanije da unaprijede i pojačaju proizvodnju u ovom preduzeću.