Helikopteri, oklopnjaci i psi: Specijalci MUP-a RS izveli pokaznu vježbu (FOTO)

BiH

Specijalci MUP-a RS protiv grupe napadača

U Banjoj Luci je danas obilježen 4. april – Dan policije Republike Srpske, a tim povodom pripadnici Specijalne jedinice policije Republike Srpske izveli su pokaznu vježbu.

U pokaznoj vježbi korišteni su, osim lakog naoružanja, helikopteri i transporteri, a građani su imali priliku da vide kako se pripadnici Specijalne policije bore sa grupom napadača.

Milorad Dodik, predsjednik RS, nakon svečanog prijema u Banjoj Luci povodom Dana policije RS, izjavio je da je Policija RS efikasna agencija koja se uspješno bori protiv svih vidova kriminala i korupcije i snažan identifikacioni element RS. Dodao je da je policija RS u posljednje vrijeme suočena sa atakom organa sa nivoa BiH, koji žele da umanje njenu snagu.

“Odlučni smo da se tome suprotstavimo. Policija RS biće još jača, snažnija i dalje će braniti bezbjednost Srpske”, rekao je Dodik i dodao da će biti nastavljeno opremanje i obuka policije kako bi se mogla kvalitetno suočiti sa svim bezbjednosnim rizicima.

Željka Cvijanović, predsjednik Vlade RS, izjavila je da ovaj entitet ima jake institucije, čiji je dio i Policija Republike Srpske, koja se pokazala kao kredibilan partner u mnogim međunarodnim i regionalnim akcijama.

Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS izjavio je da pripadnici MUP-a sa ponosom proslavljaju 4. april – Dan policije. Kazao je da je i dalje glavni cilj očuvanje RS, navodeći da MUP školuje nove generacije, koje će podmladiti strukturu i na najbolji način predstavljati ovo ministarstvo.

Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova Srbije, je čestitao svim pripadnicima MUP-a RS i svim građanima Dan policije RS, navodeći da policija obavlja najteži posao u svakom društvu, jer se suprotstavlja najvećem zlu, a to su korupcija i kriminal.

Govoreći o saradnji MUP-a RS i Srbije Stefanović je istakao da je cilj da građani budu maksimalno bezbjedni i da se osjećaju sigurno.

Obilježavanju Dana policije RS prisustvovali su i direktor Policije RS Gojko Vasić, izaslanik člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića, Dragan Mektić, ministar bezbjednosti BiH, predstavnici diplomatskog kora i mnogi drugi.