Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Herald San: I kontroverzni šejh Harun Mehičević kupio kuću u selu Ošve

harun-mehicevic-isil

Kontroverzni šejh Harun Mehičević kupio je kuću i zemlju u području sela Ošvi, prenosi australijski Herald San.

List je dobio potvrdu od bh. sigurnosne agencije da je Mehičević kupio zemlju u selu Ošve, koje se nalazi oko 130 km od Sarajeva.

“U okviru svojih aktivnosti SIPA je pronašla da je osoba sa inicijalima H.M. kupila kuću na području ovog sela”, stoji u saopštenju SIPA.

Untitled

Herald San je kontaktirao Mehičevića povodom tvrdnji da je kupio kuću u ovom selu, ali je Mehičević odbio da komentariše ove navode. On je novinarima zatvorio vrata čim su ga pitali za kuću u Ošvama, koju je navodno kupio prije dvije godine.

Podsjećanja radi, Mehičević je došao u Australiju početkom 90-ih, a australijsko državljanstvo dobio 1996.

Članovi bh. zajednice koji žive u Mehičevićevom komšiluku u Melburnu kažu da nikada nisu vidjeli da je on imao neki regularni posao.

Navodno je kratko vrijeme bio direktor jedne manje kompanije, a njegova supruga posjeduje dionice u drugoj kompaniji.

Ono što se zna jeste da je Mehičević redovno posjećivao BiH, kao i rodni grad Mostar proteklih godina.

Članovi bh. zajednice koji žive u Mehičevićevom komšiluku u Melburnu kažu da nikada nisu vidjeli da je on imao neki regularni posao

Čak i tokom prvog pretresa njegovog Al Furkan centra 2012. godine, on je bio u BiH. Ovaj centar je zatvoren prije par mjeseci nakon novog pretresa australijske jedinice za borbu protiv terorizma.

Tada je uhapšen i Harun Čaušević (18), porijeklom iz BiH, koji je planirao teroristički napad na australijsku policiju tokom proslave Dana Anzaca.

Čaušević je redovno pohodio Mehičevićev Al Furkan centar.