BiH

Sarajevo

Hirurg Adnan Hašimbegović preminuo od koronavirusa

04/01/2021

Kolege se opraštaju od Hašimbegovića na društvenim mrežama

Oralni hirurg prim. dr. Adnan Hašimbegović preminuo je danas u Sarajevu od posljedica koronavirusa. Tužnu vijest objavili su njegovi kolege na društvenim mrežama.

– Počivao u miru dragi kolega. Zbrinjavajući druge i sam si postao Covid pacijent, a tebi nismo uspjeli pomoći. Postoji li šta teže na svijetu ne znam, preteško je. Gubimo ljude. Jedno po jedno. Gubimo dio sebe. Nemamo vremena ni za tugu, okrećeš se sljedećem krevetu. Kad skineš uniformu na kraju dana, zrak postaje olovno težak, misli skamenjene, negdje izvan tebe… Već dugo nije i nikada više neće biti isto. Laka ti crna zemlja bosanska – napisala je Smajić na Facebooku.

Doktor Dragan Stevanović na svom Facebook profilu također se oprostio do svog kolege.

– Bio sam mu komandir u dvije vojske, u JNA kada je služio vojni rok i u ARBiH gdje je bio dobrovoljac. Bio je iskreni patriota i zaljubljenik u moju Bosnu i njene ljude. Prepošten, posvećen svom poslu. Odan i iskren prijatelj na koga se uvijek moglo osloniti. Brižan i nježan otac. Bio je i za mene će ostati ljudina za sva vremena. Laka Ti zemlja bosanska moj ratni druže i ljudino – napisao je Stevanović.

Dr.Adnan Ado Hašimbegović

Bio sam mu komandir u dvije vojske,u JNA kada je služio vojni rok i u ARBiH gdje je bio…

Posted by Dragan Stevanovic on Monday, January 4, 2021

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.