Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

poskliznuo se muškarac

Hitna pomoć intervenisala na biračkom mjestu u Mostaru

mostar

DIP je ranije danas potvrdio da je jedno biračko mjesto u BiH otvoreno nekoliko minuta iza 7 sati zbog kašnjenja predsjednika biračkog odbora, ali je nakon toga glasanje krenulo nesmetano

Jedan se birač u Mostaru na biračkom mjestu poskliznuo, zbog čega je intervenisala hitna pomoć.

Stariji muškarac se poskliznuo pri ulasku na biračko mjesto, prenosi Index.hr.

Na biračkim mjestima u BiH, gdje se također provode izbori za hrvatskog predsjednika, nema gužvi, sve ide uobičajeno, rečeno je u nedjelju prijepodne u Državnom izbornom povjerenstvu (DIP).

Jutros su mediji izvijestili o haosu na izborima u BiH. Kako je javio Klix.ba, član biračkog odbora u Mostaru je zaspao pa su izbori na jednom biračkom mjestu kasnili 20-ak minuta, što je razbjesnilo glasače, a novinar i kamerman su izbačeni s birališta.

No iz DIP-a tvrde da haosa – nema.

“Po informacijama koje smo dobili iz Sarajeva i Mostara, na biračkim se mjestima ne čeka ni pet minuta, nema gužvi, a pogotovo ne haosa”, rekao je član i glasnogovornik DIP-a Slaven Hojski.

DIP je ranije danas potvrdio da je jedno biračko mjesto u BiH otvoreno nekoliko minuta iza 7 sati zbog kašnjenja predsjednika biračkog odbora, ali je nakon toga glasanje krenulo nesmetano.

Od 124 inostrana biračka mjesta, njih 44 su u BiH, sva su otvorena u gradovima sjedištima hrvatskih diplomatsko-konzularnih predstavništava, dakle u Mostaru (19), Vitezu (10), Sarajevu (6), Livnu (4), Tuzli (3) i u Banjoj Luci (2).