Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hladno jutro u BiH, temperature danas do 10 stepeni

BiH

vrijeme2

U Bosni i Hercegovini jutros je bilo malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 07.00 sati: Sokolac -8 stepeni, Bugojno, Goražde, Livno i Sanski Most -6, Gradačac, Kupres, Zenica i Zvornik -5, Banja Luka, Jajce, Sarajevo i Srebrenica -4, Doboj, Stolac i Tuzla -3, Bihać -2, Ivan-sedlo -1, Mostar i Trebinje 0 i Neum 5 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu je iznosio 957 milibara, za 15 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje sunčano vrijeme uz mjestimično malu do umjerenu oblačnost. Dio prijepodneva po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne sa maglom ili niskim oblacima. Na sjeveru zemlje magla i niska oblačnost može se zadržati i veći dio dana. Vjetar slab. U Bosni južnog i jugozapadnog smjera, a u Hercegovini sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura većinom između 5 i 10, na jugu zemlje od 11 do 14 stepeni.

U Sarajevu malo do umjereno oblačno i sunčano. Najviša dnevna temperatura oko 6 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.