Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sućut porodici

HNV: Naslijeđe i vrijednosti koje je Sidran zagovarao ostaju kao vječna inspiracija

Abdulah Sidran
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
Abdulah Sidran

Gospodin Sidran bio je ne samo važno ime suvremene bosanskohercegovačke književnosti već i istaknuti intelektualac čiji je rad značajno doprinio kulturi i društvu BiH

Upravni odbor Hrvatskog narodnog vijeća Bosne i Hercegovine izrazio je sućut povodom smrti bosanskohercegovačkog književnika Abdulaha Sidrana.

– S dubokim žaljenjem, uime Hrvatskog narodnog vijeća Bosne i Hercegovine, izražavamo najiskreniju sućut obitelji, prijateljima i javnosti zbog smrti bosanskohercegovačkog književnog velikana Abdulaha Sidrana. Gospodin Sidran bio je ne samo važno ime suvremene bosanskohercegovačke književnosti već i istaknuti intelektualac čiji je rad značajno doprinio kulturi i društvu BiH. Njegova djela u kojima se ogleda bogatstvo i složenost iskustva bosanskohercegovačkoga čovjeka, ostavit će trajan trag u srcima svih naših ljudi i nastavit će inspirirati generacije koje dolaze – navedeno je u saopćenju Vijeća.

Naslijeđe i vrijednosti koje je Abdulah Sidran zagovarao ostaju s nama kao vječna inspiracija i podsjetnik na važnost književnosti u oblikovanju boljega svijeta, navelo je također Hrvatsko narodno vijeće BiH.