Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sindikati

Hoće li policijski službenici intervencije obavljati pješice?

mup-usk-AA2-11

U zajedničkom saopštenju svih kantonalnih sindikalnih podružnica navedeno je da radnici neće tolerisati ovakvo ponašanje ionako preplaćenih skupštinskih zastupnika

Predstavnici svih kantonalnih sindikalnih podružnica i udruženja još jednom su apelovali na skupštinske zastupnike i političke predstavnike u Unsko-sanskom kantonu (USK) da hitno izglasaju potrebne financijske dokumente, odnosno deblokiraju rad i funkcioniranje ustanova i institucija.

Iz Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja poručeno je da izglasavanje Odluke o privremenom financiranju ne bi smjelo biti političko pitanje.

-Žalosno je da egzistencija tolikog broja ljudi zavisi od političkih relacija u našem kantonu. Nažalost moram reći da se iskreno nadamo kako će se skupštinski zastupnici ili njihovi stranački šefovi što prije dogovoriti i formirati jasnu političku većinu u Skupštini USK, kako bismo svi dobili ono od čega živimo. Mislim da je to zaista ponižavajuće. Naravno, u protivnom bit ćemo prinuđeni svoja radnička prava tražiti raspoloživim zakonskim procedurama i mogućnostima – rekla je predsjednica ovog sindikata Zehra Hadžić.

 

U zajedničkom saopštenju svih kantonalnih sindikalnih podružnica navedeno je da radnici neće tolerisati ovakvo ponašanje ionako preplaćenih skupštinskih zastupnika. Konkretno, iz Sindikata sudova i Tužilaštva USK poručeno je kako ih ne zanimaju političke igre i prepucavanja, već ono što su svojim radom zaradili.

-Krajnje je vrijeme da svi zastupnici u Skupštini USK počnu raditi ono za što su itekako dobro plaćeni, te na taj način omoguće i plate svim ostalim budžetskim korisnicima – kazao je predsjednik Sindikata sudova i Tužilaštva USK Adem Šušnjar.

Predstavnici sindikata Policije USK i policijskih službenika apostrofirali su opasnost od narušavanja sigurnosne situacije, s obzirom da će vrlo brzo biti primorani službene automobile ostaviti na parkingu.

-Ne možemo registrirati vozila, ali još poraznije je da nemamo raspoloživih sredstava za gorivo. Postavljam pitanje hoće li policijski službenici intervencije obavljati pješice. Ukoliko niko o ovome ne razmisli ozbiljnije i nešto se ne promijeni, već iduće sedmice ćemo biti primorani na određene mjere zaštite naših zagarantovanih radničkih prava – kaže predsjednik Sindikata policijskih službenika USK Mahmut Alagić.

Članovi boračkih udruženja također upozoravaju na tešku situaciju demobilisanih boraca, koji nisu dobili ni naknade za decembar prošle godine.

USK