BiH

Hitna sjednica Skupštine KS

Hoće li u Sarajevu danas biti naređeno i zatvaranje kladionica

22/03/2021

Zastupnik Demokratske fronte (DF) Sead Milavica predložio je da se uz ugostiteljske objekte zatvore i kladionice

Hitna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo, na kojoj će zastupnici razmatrati Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica i uštedama u KS, po hitnom postupku, upravo je počela.

Zbog pogoršane epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo, izmjenama tog zakona koje je Vlada ponudila, omogućeno je da se isplati odšteta svim onima kojima se odlukom Vlade zabranjuje rad, tačnije ugostiteljima.

Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić ranije je rekao da će Vlada KS i resorno ministarstvo u narednih 30 dana pomoći svim privrednim subjektima kojima je zabranjen rad, kroz uplatu minimalne neto plate i doprinosa.

Zastupnik Demokratske fronte (DF) Sead Milavica predložio je da se uz ugostiteljske objekte zatvore i kladionice u cilju borbe protiv koronavirusa, što je Skupština i usvojila.

Skupština KS je usvojila i prijedlog zastupnika Stranke demokratske akcije (SDA) Mahira Devića da se na svim sjednicama razmatra tačka informacija Vlade KS o stanju pandemije u KS.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.