Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hoffman: Nikolina me prevarila za 15.000 KM

hoffman – balaban

Prijedorčanka Semira Hoffman, poznata humanitarka s američkom adresom stanovanja na Floridi, ispričala je za Dnevni avaz svoje iskustvo s dr. Nikolinom Balaban. Kaže da ju je poznanstvo s njom koštalo mnogo novca i nerava. Upoznala ju je slučajno u prijedorskoj bolnici i to na inicijativu dr. Balaban, ali daljnje druženje donijelo joj je nevolje.

Vremenom je, kaže, shvatila da je dr. Balaban lagala sve oko sebe, o čemu je slušala od mnogih. Ističe kako je nije sramota reći da je debelo izigrana.

– Dala sam joj 15.000 KM koje je tražila i auto koji je potom uništila. Poslije sam saznala da me je prevarila, jer stan koji je, navodno, trebala prodati da mi vrati pozajmicu nije na njoj. Predala sam sve na sud, uputila i krivičnu prijavu, a slupani auto koji je vozila pijana odšlepala sam. Nisam ja jedina prevarena na ovaj način otkako je Nikolina počela svoju “priču protiv vlasti RS”, a, ustvari, veliku privatnu kampanju “za svoj džep”, to odgovorno tvrdim. Zato pozivam i ostale od kojih je tražila i dobila pare da to javno kažu, pošteno je – kaže bh. humanitarka.

Uhapšena doktorica bihaće bolnice Nikolina Balaban

Hoffman spominje i poznati slučaj kada je dr. Nikolina Balaban prevarila Senada Delića Fiću, koji joj je dao kuću na korištenje u prijedorskom naselju Raškovac, automobil i 2.000 KM, jer mu je rekla da je istjerana iz stana. Ubrzo je, priča Hoffman, vozeći pijana, izudarala i taj posuđeni auto da su je bukvalno komšije u Raškovcu izvlačile iza volana.

– Lično sam je gledala pijanu kako radi u prijedorskoj bolnici i to svi znaju – nastavlja Hoffman.

Šta je s novcem pomoći djeci poginulih rudara u Kaknju

Semira Hoffman podsjeća i na humanitarnu akciju pomoći djeci poginulih kakanjskih rudara u novembru 2015. godine, kada su ona i Balaban bile u posjeti Kaknju

– Ja sam tada išla u Kakanj i svakoj sam porodici dala svoj novac, nezavisno od akcije koju je vodila Balaban. Tada sam je pitala koliko je novca prikupljeno i ona mi je rekla oko 2.500 KM. Kopkalo me nešto, pa sam nazvala Kakanj i ljude koji su nam bili domaćini. Kazali su mi da je Nikolina dala 50 KM plus 150 KM koje je donirao prijedorski imam – objasnila je Hoffman.

Nikolina Balaban je našem novinaru koji je tada pisao o ovoj akciji izjavila da je sakupljeno 6.000 KM pomoći djeci poginulih rudara, ali provjeravajući u Kaknju sumu koju su dobila djeca, potvrđeno nam je ono što je izjavila Hoffman.