Hotel “Ero” prodat za 10,5 miliona KM u četiri rate (FOTO)

BiH

hotel_ero

Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona i Zijad Krnjić, direktor Federalnog zavoda za penziono i invalidsko osiguranje, danas su potpisali ugovor o primopredaji hotela “Ero” u vlasništvo Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Potpisivanjem ugovora završene su aktivnosti oko kupovine hotela “Ero”, gdje će biti smještena kantonalna tijela uprave.

– Današnjim potpisivanjem ugovora završili smo postupak kupnje hotela “Ero” za potrebe smještaja Vlade i drugih kantonalnih tijela uprave.

Slijedi rekonstruisanje zgrade hotela da bi bila funkcionalna i mogla odgovoriti potrebama te da bi uskoro građani mogli na jednom mjestu završiti najveći dio administrativnih poslova.

Uštede koje ćemo ostvariti smještajem na jednom mjestu, kao i pogodnosti koje iz toga proizlaze potvrdit će opravdanost ovog investiranja za koje smo kreditom kod Razvojne banke Bosne i Hercegovine osigurali 11 miliona KM – kazao je nakon potpisivanja Herceg.

Krnjić je izrazio zadovoljstvo što je današnjim potpisivanjem ugovora transparentno i u obostranom interesu zvanično završen postupak prodaje hotela “Ero”.

– Vjerujem da će Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona uskoro ovaj objekt dovesti u funkciju da bi građanima HNK na jednom mjestu bile dostupne sve usluge kantonalnih tijela uprave – kazao je Krnjić.

Inače, uz prisustvo predstavnika notarskog ureda “Musa”, na potpisivanju ugovora u kojem je definirano kako će Vlada HNK Federalnom zavodu PIO nakon preuzimanja objekta u roku od 270 dana, a u četiri jednaka obroka uplatiti ukupno 10,5 miliona KM, bili su nazočni Ivan Rogić, zamjenik direktora, i Eugen Ćubela, predsjednik Upravnog odbora FPIO.