Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pomozi.ba

Hrabri dječak Vedad Ahmetović izgubio bitku za život

vedad

Vedad se igrao oko viljuškara dok niko od odraslih nije u tom trenutku bio u blizini i dovoljna je bila sekunda da se desi nesreća

Dječak Vedad Ahmetović koji je teško povrijeđen u nesreći s viljuškarem preminuo je u Istanbulu, objavilo je na Facebooku Udruženje Pomozi.ba koje je skupljalo novac za njegovo liječenje u Turskoj.

– Ovaj put teške vijesti iz Istanbula – srce malog Vede nije izdržalo. Nakon nesreće usljed koje je zadobio teške povrede, Vedo se zadnjih mjeseci lavovski borio pa i nakon što mu je odstranjena većina crijeva, pankreas i jedan bubreg, nije se predavao, ali nažalost mali heroj više nije mogao…”, naveli su iz Udruženja.

Ovaj put teške vijesti iz Istanbula – srce malog Vede nije izdržalo. Nakon nesreće usljed koje je zadobio teške povrede,…

Posted by Pomozi.ba on Sunday, January 31, 2021

Podsjećamo, Vedad se igrao oko viljuškara dok niko od odraslih nije u tom trenutku bio u blizini i dovoljna je bila sekunda da se desi nesreća.

Obzirom da se sve desilo u Maglaju, hitno je prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica, gdje je operiran zbog teških povreda unutarnjih organa, a dva dana nakon toga je hospitaliziran na Pedijatrijskoj klinici KCUS na Jezeru.

Nakon toga je prebačen u Tursku. Nažalost, ljekari mu nisu mogli pomoći.