Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hrvatska stranka BiH: Hrvati ne kontrolišu finansije već interesna klika HDZ-a

ministarstvo_finansija-FBiH

Predsjednik Hrvatske stranke BiH i nositelj liste za Parlament FBiH Božo Skopljaković poručio je da će on i Hrvatska stranka ultimativno uvjetovati potporu u Parlamentu FBiH novoj federalnoj Vladi, imenovanjem federalnoga ministra financija s područja Središnje Bosne, kaže se u saopćenju za javnost i dodaje:

“U javnom prostoru, naročito u sarajevskim strankama se stvorio dojam kako Hrvati tobože nadziru financije u Federaciji BiH. To je samo djelomično točno, zapravo je prava istina kako financijama upravlja jedna probrana interesna klika iz HDZ BiH koja godinama na vrlo grubi način velika sredstva dominanto usmjerava na projekte i grantove u jednom dijelu FBiH. Središnja Bosna dobiva mrvice sa stola, taman toliko da se nitko ne pobuni. Ne mogu se sjetiti kada je u našoj županiji pokrenut neki strateški gospodarski ili infrastrukturni projekt.

Nije čudno što nam obrazovana mladež napušta ovaj prostor, pa ne mogu se svi zaposliti u nekoliko trgovačkih centara. Čelnici HDZ BiH ulažu svu moć i energiju da se otvore radove na Koridoru Vc na jugu države, što je apsolutno ispravno, međutim, s druge strane dužnosnici te stranke u Vladi FBiH ništa nisu uradili da se napokon pokrenu radovi na brzoj cesti Lašva –Travnik, žili kucavici Središnje Bosne. Toj nebrizi i nepravdi se mora stati na kraj. Imamo i mi ljude koji znaju čak i bolje, a sigurno poštenije, ravnati financijama nego što to pristrano rade pojedinci iz HDZ BiH“, kaže se u priopćenju iz HS BiH.