Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zbog spomen ploče

Hrvatska uputila prosvjednu notu: Gradonačelnik Banja Luke veliča teroristički čin

drasko-stanivukovic

Ovaj neprihvatljivi čin gradskih vlasti Banja Luke dodatno nas udaljuju od procesa izgradnje povjerenja i razvoja dobrosusjedskih odnosa, navodi se u priopćenju.

Povodom otkrivanja spomen ploče u Banjoj Luci majoru JNA Milanu Tepiću, koji je 1991. godine raznio skladište oružja u Bjelovaru, ambasador Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini uručio je danas prosvjednu notu u Ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih i evropskih poslova (MVEP) Republike Hrvatske.

– MVEP ukazuje na neprihvatljivost ovakve odluke gradonačelnika i Gradske uprave Grada Banja Luke, kojom se veliča teroristički čin osobe koja je tokom velikosrpske agresije na Republiku Hrvatsku, u samoubilačkoj akciji svjesno uzrokovala smrt velikog broja hrvatskih branitelja i civila te ogromna materijalna razaranja Grada Bjelovara. A takvom odlukom se gradske vlasti Banja Luke bez ikakve sumnje poistovjećuju s tom zločinačkom velikosrpskom politikom. Uz to, ovaj neprihvatljivi čin gradskih vlasti Banja Luke dodatno nas udaljuju od procesa izgradnje povjerenja i razvoja dobrosusjedskih odnosa, navodi se u priopćenju.