BiH

saopštenje df-a

Hrvatska vlada treba povući odluku kojom vrijeđa brojne građane BiH

12/07/2020

Ako takva odluka ostane na snazi sigurno je da u budućnosti Hrvatska neće biti prvi izbor građana Bosne i Hercegovine, koji obično ljetuju na Jadranu i novac ostavljaju u Hrvatskoj - ističe se u saopćenju iz DF-a

Demokratska fronta (DF) poziva Vladu Republike Hrvatske da povuče restriktivne mjere u vezi s ulaskom građana Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku.

– Smatramo da je selektivni pristup Vlade Republike Hrvatske po kojem se ulazak u Hrvatsku omogućava samo građanima BiH koji posjeduju putovnicu, sa stanovišta mjera sprječavanja širenja pandemije, više štetan po odnose između dviju država nego što je koristan samoj Republici Hrvatskoj u borbi protiv pandemije – smatraju iz DF-a.

Navode da se brojni bh. građani, među njima i Hrvati koji ne posjeduju putovnicu, osjećaju duboko uvrijeđenima zbog takve odluke.

– Stoga apeliramo na Vladu Republike Hrvatske da u duhu dobrosusjedskih odnosa, na koje se Vlada R Hrvatske često poziva, preispita i povuče spomenutu odluku. Ako takva odluka ostane na snazi sigurno je da u budućnosti Hrvatska neće biti prvi izbor građana Bosne i Hercegovine, koji obično ljetuju na Jadranu i novac ostavljaju u Hrvatskoj – ističe se u saopćenju iz DF-a.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.