Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

traje do 17 sati

Humanitarni bazar prilika za građane Sarajeva da urade nešto korisno i dobro

230311_pomozi_ba_humanitarni_bazar_93255
SARAJEVO, 11. marta (FENA) – Svi zaintersovani građani Sarajeva danas do 17 sati mogu posjetiti humanitarni bazar, koje je Udruženje Pomozi.ba organizirao u ulici Dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8. (Foto Fena/Amer Kajmović)

Prikupljena sredstva na ovomjesečnom bazaru bit će usmjerena na projekte Udruženja Pomozi.ba kao što je projekat “Obrok za sve” u okviru kojeg se na dnevnom nivou podjeli više od 1.000 obroka

Svi zaintersovani građani Sarajeva danas do 17 sati mogu posjetiti humanitarni bazar, koje je Udruženje Pomozi.ba organizirao u ulici Dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8.

– Kupovinom raznovrsnih novih i polovnih stvari po simboličnim cijenama pomoći će najugroženijim kategorijama stanovništva u BiH. Također, mogu donirati dobro očuvane stvari, kao što su kućne potrepštine, knjige, odjeća, obuća, igračke a koje će biti iskorištene za prodaju na narednim bazarima – kazala je Feni PR Udruženja Pomozi.ba Saliha Rokša.

Prikupljena sredstva na ovomjesečnom bazaru bit će usmjerena na projekte Udruženja Pomozi.ba kao što je projekat “Obrok za sve” u okviru kojeg se na dnevnom nivou podjeli više od 1.000 obroka.

– Osim toga, sav prihod ide za socijalno ugroženo stanovništvo BiH – naglasila je Rokša.

U dosadašnjem toku bazara bilo je očito koliko su vrijedni volonteri, koji su pomogli u organizaciji martovskog bazara. Njihova je pomoć, kako su istakli mnogi posjetioci, neprocjenjiva u zalaganju da sutra bude bolji dan i ljudima koji su u potrebi.

Bazar je idealna prilika da se građani riješe stvari koje im više nisu potrebne a time nekome i pomognu.

– Želimo animirati ljude da urade nešto korisno i dobro i na taj način usreće ljude koji žive na rubu siromaštva u BiH – poručila je Rokša.