BiH

BIHAMK

I dalje obustavljen saobraćaj na mostu preko Plive u Jajcu

21/06/2019

Najavljen je početak radova na sanaciji kolovoza na magistralnom putu M-5 Vitez - Nova Bila

Na magistralnom putu M-5 u Jajcu, na mostu preko rijeke Plive, zbog sanacionih radova obustavljen je saobraćaj. Za vozila do sedam tona alternativni pravac je Jezero – Jajce, a za vozila preko sedam tona Mrkonjić Grad – Crna Rijeka, objavili su u petak ujutro iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK), prenosi Anadolu Agency (AA).

Na magistralnom putu M-17 Zenica – Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Tokom dana, zbog pojačanog prometa vozila na ovoj dionici, formiraju se duge kolone u oba smjera. Putnička vozila mogu koristiti alternativni pravac Zenica – Tetovo – Nemila.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa – Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Najavljen je početak radova na sanaciji kolovoza na magistralnom putu M-5 Vitez – Nova Bila, na mjestu izvođenja radova vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima iz BIHAMK-a izdvajaju magistralne puteve: Srbljani – Cazin, Donji Vakuf – Travnik, Srebrenik – Orašje, Olovo – Kladanj – Vlasenica, Semizovac – Vogošća, Tarčin – Konjic, Ustiprača – Goražde – Ustikolina, kao i magistralni put M-5 u Ključu i M-17 u Mostaru.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko – Gunja.

Idu dani vikenda tako da iz BIHAMK-a očekuju pojačan promet vozila, kako na putevima u BiH, tako i na graničnim prelazima. Zbog visokih dnevnih temperatura preporučuju putovanje u ranim jutarnjim ili kasnim poslijepodnevnim satima.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.