Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

I dalje pojačana frekvencija vozila na većini graničnih prelaza

guzva granica

Na većini puteva u BiH, danas se saobraća nesmetano. Zbog izuzetno visokih temperatura, iz BIHAMK-a preporučuju da se duža putovanja izbjegavaju tokom dana, a ukoliko se ipak putuje, da se prave češće pauze. Izvjesno vrijeme prije napuštanja vozila potrebno je ugasiti rashladne uređaje, kako bi se organizam na vrijeme prilagodio na vanjsku temperaturu zraka.

Pojačana frekvencija vozila bilježi se na većini graničnih prijelaza. Posebno se izdvajaju granični prijelazi Ivanica, Deleuša, Hum i Doljani, gdje su trenutna zadržavanja na izlazu iz BiH duža od sat. Na GP Bosanski Brod na ulazu u BiH čeka se oko sat. Na ostalim graničnim prelazima, pojačan je promet vozila, ali trenutna zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Danas i sutra održava se brdska auto trka u Cazinu, zbog čega će na dionici M-4.2 Cazin-Srbljani doći do obustave saobraćaja, danas od 9 do 20 sati i sutra od 8 do 20 sati.

U toku su radovi na deminiranju terena u mjestu Osojnica na dionici M-16.2 Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje. U vremenu od 8 do 16 sati, dolazi do povremenih kratkotrajnih obustava saobraćaja.

Kraći zastoji mogući su i na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajaju se putni pravci: M-17 Maglaj-Žepče, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-4 Tuzla-Kalesija i M-16 Bugojno-Kupres, saopćeno je iz BIHAMK-a.