Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vremenska prognoza

I danas moguć grad, evo gdje se u BiH očekuju najjači pljuskovi

grad nevrijeme
FOTO: Srna
Ilustracija

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30 , na jugu zemlje do 35 stepeni Celzijusa

U Bosni je jutros djelomično vedro. Rijetki lokalni pljuskovi su registrovani u centralnim i sjevernim područjima. U Hercegovini je pretežno sunčano vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 8.00 sati (°C): Bjelašnica 14; Livno 18; Široki Brijeg i Sokolac 19; Banja Luka 20; Sanski Most, Sarajevo i Tuzla 21; Bihać, Bugojno, Gradačac, Prijedor, Srebrenica i Zenica 22; Bijeljina i Trebinje 23 i Mostar i Neum 25.

Danas u Bosni djelomično vedro i nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Moguća je i pojava grada. Jači pljuskovi se očekuju u poslijepodnevnim satima kada je nevrijeme najizglednije na istoku, sjeveroistoku i sjeveru Bosne. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini jugo.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30 , na jugu zemlje do 35 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalni pljuskovi su mogući u poslijepodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 29 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Prognoza za naredne dane

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Moguća je i pojava grada. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29°C, na jugu zemlje do 33°C.

U utorak u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Moguća je i pojava grada. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni većinom istočnog i sjeveroistočnog smjera. Na području Hercegovine i jugozapadu Bosne vjetar južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C, na jugu zemlje do 32°C.

U srijedu u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Moguća je i pojava grada. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 17°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 31°C.

U četvrtak preovladavaće sunčano uz umjerenu oblačnost. Lokalnih pljuskova i grmljavine može biti u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32°C.