Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

I danas se očekuju gužve na graničnim prelazima

guzve granica

Tokom dana očekuje se pojačan promet vozila na graničnim prelazima, posebno na jugu i sjeveru Bosne i Hercegovine, te iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba apeluju na vozače da se na vrijeme informišu o stanju na graničnim prelazima, kako bi izbjegli duža čekanja, prenosi Anadolu Agency.

Jutros automobili na graničnim prelazima ne čekaju duže od 30 minuta.

Također, zbog radova na mostu na Uni, danas od devet do 13 sati doći će do obustave saobraćaja na graničnom prelazu Bosanski Novi – Dvor.

Uslovi za vožnju ovoga jutra su povoljni, a frekvencija vozila na većini dionica je umjerenog intenziteta. Zbog visokih dnevnih temperatura, BIHAMK preporučuje da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima i savjetuju maksimalno opreznu vožnju, obavezno držanje odstojanja između vozila te izbjegavanje rizičnih preticanja.

Na dionici magistralnog puta M-6 Stolac – Ljubinje u vremenu od 5.30 do 13.30 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja, zbog radova na deminiranju terena.

Za danas je najavljen početak deminerskih radova i na regionalnom putu R-445 Visoko-Ilijaš, na lokalitetu Donja Vratnica. U vremenu od osam do 16 sati dolazit će do povremenih polusatnih obustava saobraćaja.