I narednih dana čeka nas sunčano vrijeme bez padavina

zenica-jesen

U Bosni i Hercegovini sutra će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnje temperature od 3 do 9, na jugu od 10 do 13, a najviša dnevna od 16 do 20, na jugu od 20 do 24 stepena.

Biometeorološka prognoza za ponedjeljak je povoljna. Hronični bolesnici i meteoropati neće imati većih tegoba, pri tome ne trebaju pretjerivati sa aktivnostima.

Neophodno je povesti računa o primjerenom odijevanju, naročito tokom jutra i večeri, kada će biti osjetno svježije, uz moguću maglu.

U utorak će biti će sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnje temperature od 5 do 11, na jugu od 10 do 15, a najviša dnevna od 16 do 21, na jugu od 20 do 24 stepena.

U srijedu nas čeka sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnje temperature od 5 do 11, na jugu od 10 do 15, a najviša dnevna od 16 do 21, na jugu od 20 do 24 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.