Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ministar unutrašnjih poslova FBiH

I Ramo Isak poslao poruku Dodiku: Iskoristi dane na slobodi, uživaj u bh. ljepotama

Ramo Isak dodik
Foto: Fena

Podsjetimo, Dodik je jučer na Saboru SNSD-a iznio niz uvreda upućenih državi Bosni i Hercegovini.

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak reagovao je na izjavu predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika o tome da će SNSD „kreirati sporazum o mirnom razlazu FBiH i RS“.

-Milorade, ti jedino možeš “mirno oti攑 s bosanskohercegovačke političke scene i još “mirnije ući” u sudnicu Suda Bosne i Hercegovine kao optuženik – što i jesi. Iskoristi dane na slobodi, uživaj u bosanskohercegovačkim prirodnim ljepotama, planinama, posjeti Neum, Plivski vodopad, Baščaršiju, Smetove, druži se s porodicom i ne razmišljaj o “mirnom osiguranju boljeg života”.

Imati ćeš Milorade vremena da o miru, životu, spokoju i filozofiji razmišljaš u državnom zatvoru u Vojkovićima.

Bosna i Hercegovina je međunarodno priznata država, a RS je samo administrativno-teritorijalna jedinica u sastavu države Bosne i Hercegovine. I tako će i ostati. Vlast u bosanskohercegovačkom entitetu RS primarno treba da se bavi poboljšanjem života građana koji na svojoj koži osjete destruktivnost politika SNSD-a.

Mi imamo dovoljne kapacitete, a tu prije svega mislim na političke i pravne pa tek sve ostale kapacitete, da spriječimo bilo kakve pokušaje napada na ustavno-pravni poredak Bosne i Hercegovine. Pozivam građane Bosne i Hercegovine da se ne obaziru na retoriku Milorada Dodika i da se okrenu ka budućnosti, a sadašnjost i budućnost je život u međunarodno priznatoj državi Bosni i Hercegovini u okviru postojećih granica, navodi se u reakciji ministra Isaka.

Dodikove uvrede

Podsjetimo, Dodik je jučer na Saboru SNSD-a iznio niz uvreda upućenih državi Bosni i Hercegovini.

-Bosna i Hercegovina je za nas prisilna zajednica stvorena u određenom historijskom trenutku. Najveći problem u BiH je naša prošlost. Bosna i Hercegovina je i nesigurna zajednica, nevoljena. Bosna i Hercegovina je historijski falsifikat i to najbolje vidimo kroz nastojanja kroz priču o Tvrtku i isticanju njegove biste u Sarajevu. Bosna i Hercegovina nema nijednu značajnu ideju koja je okuplja, to je zemlja u kojoj je sve različito.

Ona je podijeljena i neuspješna. Ali u toj BiH smo primorani da živimo. BiH je živi mrtvac koji hoda, koja se hrani hranom koju bi trebalo da osigura samo RS za njeno preživljavanje. Zato će BiH za nas ostati okvir za neslobodu i nebudućnost. Jaka RS u dobroj saradnji sa Srbijom, sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem doprinijela je da RS vrati samopouzdanje. Jaka Srbija je naš interes – poručio je Dodik jučer u Doboju.