Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prognoza za naredne dane

I u narednom periodu nestabilno vrijeme uz kišu

kisa

Iz FHMZ-a navode da se u nedjelju očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima u Bosni. U centralnim, sjevernim i sjeverozapadnim područjima Bosne očekuju se obilnije padavine

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZ) tokom vikenda i početkom naredne sedmice preovladavaće nestabilno vrijeme uz mogućnost kiše i grmljavina, prenosi Anadolu Agency (AA).

U Bosni će u subotu preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima kiša se očekuje u Posavini i Krajini. U ostatku dana i dijelu večeri kiša, pljuskovi i grmljavina u većem dijelu Bosne. U Hercegovini prije podne nešto sunčanije. Poslije podne umjeren porast oblačnosti na sjeveru i istoku Hercegovine može uvjetovati lokalne pljuskove. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura od 19 do 25, na jugu do 28 stepeni Celzijusa.

Iz FHMZ-a navode da se u nedjelju očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima u Bosni. U centralnim, sjevernim i sjeverozapadnim područjima Bosne očekuju se obilnije padavine, od 30 do 50, lokalno do 70 l/m2. Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu do 19, a najviša dnevna od 13 do 19, na jugu od 20 do 26 stepeni.

Oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima u Bosni i u ponedjeljak, dok su u Hercegovini mogući slabi lokalni pljuskovi. Obilnije padavine se očekuju u centralnoj, istočnoj i sjeverozapadnoj Bosni, od 30 do 60, lokalno do 80 l/m2. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 20, a najviša dnevna od 14 do 20, na jugu od 21 do 26 stepeni.

Pretežno oblačno vrijeme s povremenom kišom ili lokalnim pljuskovima mogući su u utorak u dijelovima centralne i istočne Bosne. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 22, a najviša dnevna od 16 do 22, na jugu od 21 do 26 stepeni Celzijusa, zaključuju iz FHMZ-a.