Imenovan novi saziv Nadzornog odbora “Feroelektra”

70D5DCD5-E85F-4EBD-88D1-000DED6EFD2F_mw1024_s_n

Petnaesta vanredna skupština dioničara “Feroelektro” Sarajevo održana je jučer u Sarajevu, a tom prilikom imenovan je novi saziv Nadzornog odbora te firme.

Osamnaest mjeseci nakon presude Kantonalnog suda o raskidu kupoprodajnog ugovora i niza opstrukcija “Stanić Investa” kao bivšeg kupca koji je na sve načine onemogućavao Vladu FBiH da, kao većinski vlasnik “Feroelektra”, uđe u posjed svojih nekretnina, jučer je došlo do smjene Nadzornog odbora, sa Goranom Stanićem na čelu, a Vlada FBiH imenovala je novi saziv Nadzornog odbora.

Za zaposlenike “Feroelektra” jučerašnji dan je, nakon dvanaest godina agonije, bio pozitivan, jer su, kako su istakli, “vrijeme njihove borbe za dokazivanje kriminalnih i nezakonitih radnji, bili upravu”.

Također su naglasili da je jučerašnja skupština dokaz da je Vlada FBiH nakon 18 mjeseci “također shvatila o kakvim se ljudima radi, ko su Stanići te da su radnici ‘Feroelektra’ oni koji su sve vrijeme govorili istinu”.

– Nadamo se da će sudovi u Federaciji BiH, kao i nadležna tužilaštva shvatiti, kakve prljave igre igraju Stanići te da će ih onemogućiti da se u budućnosti nastave tim baviti – poručili su radnici “Feroelektra” Sarajevo, saopćeno je iz Saveza samostalnih sindikata BiH.