Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kantonalni porezni ured

Imovina “Borca” iz Travnika prodana za 187.112 maraka

borac travnik333

Financijska sredstava koja su ostvarena od javne prodaje zaplijenjene imovine uplaćena su za izmirenje dužnih obveza poreznog obveznika po osnovu doprinosa za mirovinsko i invalidsko osiguranje

U postupku prinudne naplate, Kantonalni porezni ured Novi Travnik izvršio je prodaju zaplijenjene imovine poreznog obveznika, dužnika Konfekcije “Borac” d.d. Travnik, u ukupnom iznosu od 187.112 maraka, zbog naplate dužnih javnih prihoda.

Kako je priopćeno iz Porezne uprave FBiH, prodana su dva poslovna objekta i zemljište.

Financijska sredstava koja su ostvarena od javne prodaje zaplijenjene imovine uplaćena su za izmirenje dužnih obveza poreznog obveznika po osnovu doprinosa za mirovinsko i invalidsko osiguranje.

“Porezna uprava Federacije BiH poduzima sve mjere i radnje da se naplate dužne obveze po osnovu javnih prihoda. Zapljena imovine i prodaja zaplijenjene imovine je krajnja mjera koja se poduzima u postupku naplate dužnih javnih prihoda. Međutim, zaplijenjena imovina se veoma teško prodaje jer za njezinu kupovinu uglavnom nema zainteresiranih kupaca”, navodi se u priopćenju Porezne uprave FBiH.

Ako se i pojave, dodaje se, zainteresirani kupci nastoje kupiti imovinu po znatno nižoj cijeni od procijenjene vrijednosti. Razlog tome je ekonomska kriza, zbog koje je smanjena kupovna moć pravnih osoba, poduzetnika i građana, ali i solidarnost poreznih obveznika koji ne žele kupovati zaplijenjenu imovinu.