Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Inicijativa za uspostavljanje autobuske linije Aerodrom-centar Grada

aerodrom sarajevo

Novi menadžment Javnog preduzeća Međunarodni aerodrom Sarajevo d.o.o. Sarajevo pokrenuo je inicijativu o uspostavljanju autobuske linije koja bi povezala centar grada Sarajeva s Aerodromom.

Kompanija Centrotrans d.o.o. je izrazila spremnost da podrži ovu inicijativu, nakon čega su uslijedili pregovori u vezi s utvrđivanjem rute, formiranja cijene karata i usklađivanjem reda vožnje s aktuelnim redom letenja, saopćeno je iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Pregovori Međunarodnog aerodroma Sarajevo i Centrotransa su uspješno okončani nakon čega je kompanija Centrotrans predala zahtjev za registraciju ove autobuske linije nadležnom Ministarstvu saobraćaja Kantona Sarajevo.

Iako je ljetna sezona započela, te se tim povećao i broj turista koji dolaze u Bosnu i Hercegovinu, nadležno Ministarstvo još nije dalo odobrenje za uspostavu ove linije. Vjerujemo da će se u što skorijem periodu razriješiti ova situacija, kako bismo turistima i svim drugim zainteresovanim korisnicima omogućili uslugu prijevoza od Aerodroma do centra grada, navodi se u saopćenju.