Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Najavljeni novi obilasci

Inspekcija u Banjoj Luci zabranila rad objekata koji su kršili naredbu

Cajevac_foto-A-Cavic_0014

Tokom sinoćnje kontrole ugostiteljskih objekata, utvrđeno da najveći dio objekata poštuje ograničenje radnog vremena do 18.00 sati

Tržišna inspekcija je tokom današnje kontrole utvrdila da nije došlo do nezakonitog povećanja cijena prehrambene i druge robe, potvrđeno je iz Štaba za vanredne situacije Grada Banje Luke, koji je uveo preventivnih mjere zbog pojave koronavirusa.

Konstatovano da nema poremećaja u snabdjevenosti trgovinskih objekata, osim nestašice dezinfekcionih sredstava, a po informacijama iz trgovinskih lanaca, ta vrsta robe će biti nabavljena tokom iduće sedmice.

Najveći broj tržnih centara i drugih objekata, obuvaćenih zabranom rada vikendom radi prevencije širenja koronavirusa, ispoštovali su nalog Štaba za vanredne situacije Grada Banje Luke.

Ipak, dva tržna centra su prekršila nalog, i to Hiperkort centar (Derviši), Konzum (u krugu Čajevca), te kafići u spoljnjem dijelu tržnog centra „Emporijum“ (u krugu Čajevca“). Po nalogu Inspekcije, zabranjen im rad u dane vikenda, u skladu s restrikcijama koje važe i za ostale tržne centre.

Tokom sinoćnje kontrole ugostiteljskih objekata, utvrđeno da najveći dio objekata poštuje ograničenje radnog vremena do 18.00 sati.

Kontrole se nastavljaju i večeras i sutra.

Štab za vanredne situacije još jednom je uputio poziv poslovnim subjektima u Banjoj Luci da se pridržavaju ograničenja i restrikcija uvedenih s ciljem sprečavanja širenja koronavirusa.