Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Afera "Tegeltija"

Inspektor SIPA-e Marko Pandža daje iskaz u Tužilaštvu BiH

inspektor marko pandza

Portal Žurnal objavio je video snimak iz novembra 2018. godine koji je snimio Alešević na kojem se vidi susret sa Pandžom, Tegeltijom i još jednom osobom koju je Tegeltija predstavio kao svog kuma

Inspektor Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) Marko Pandža stigao je danas u Tužilaštvo BiH gdje će dati iskaz o aferi “Potkivanje”. Inspektor Pandža od privrednika Nermina aleševića tražio je mito kako bi mu ubrzao rješavanje slučaja u Tužilaštvu KS preko predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) Milana Tegeltije.

Portal Žurnal objavio je video snimak iz novembra 2018. godine koji je snimio Alešević na kojem se vidi susret sa Pandžom, Tegeltijom i još jednom osobom koju je Tegeltija predstavio kao svog kuma.

Tužilaštvo BiH otvorilo je predmet Tegeltija te je Alešević dao iskaz krajem prošle sedmice a u isto vrijeme je prijećeno njegovoj porodici.

Nakon otkrivanja afere “Potkivanje”, ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić pozvao je na proteste pred zgradom pravosudnih institucija. Protesti su zakazani za srijedu 29. maja s početkom u 11:55 sati. Protestima će se pridružiti i porodica ubijenog mladića Dženana Memića koja već tri godine traži otkrivanje istine o smrti mladfića.

Na protestima će biti zatražena ostavka Tegeltije i članova VSTV-a.