BiH

Apel javnosti

Inspektorat RS-a oglasio se povodom samoubistva glavnog zdravstvenog inspektora

13/03/2020

Njegovim odlaskom Inspektorat Republike Srpske ostao je bez vrsnog člana tima, koji je u proteklim godinama dao nemjerljiv doprinos razvoju institucije

Inspektorat Republike Srpske uputio je danas apel javnosti da ličnu i porodičnu tragediju povodom smrti glavnog republičkog zdravstvenog inspektora Desimira Miljića ne dovode u vezu s poslom koji je obavljao i aktuelnom epidemiološkom situacijom, javlja Anadolu Agency (AA).

“Desimir Miljić bio je poštovan član našeg kolektiva, stručnjak koji je obavljajući dužnost glavnog republičkog zdravstvenog inspektora 14 godina savjesno i profesionalno odgovorio svim radnim zadacima. Od strane svih saradnika uvažavan je kao dobar radni kolega i još bolji prijatelj. Njegovim odlaskom Inspektorat Republike Srpske ostao je bez vrsnog člana tima, koji je u proteklim godinama dao nemjerljiv doprinos razvoju institucije”, navodi se u saopštenju iz Inspektorata RS.

Dodaje se i da su republički zdravstveni inspektori su zbog posla koji obavljaju, u okviru redovnih procedura kao i dio zdravstvenih radnika, testirani na korona virus i svi nalazi su bili negativni.

Podsjećamo, Miljićevo tijelo je jutros oko 9:30 sati pronađeno obješeno o drvo na obali Vrbasa u blizini Lendrinog mlina u banjalučkom naselju Lazarevo, u kojem je živio.

Uviđajem je utvrđeno da nema elemenata krivičnog djela, te da se radilo o samoubistvu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.