Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Banjaluka

Inspektorat “zapečatio” još jedan kružni tok: Naredili da se sve mora srušiti

kruzni tok bl inspektorat zabrana
Foto: Capital

Iz Inspektorata RS dodaju da je Gradu dostavljen zapisnik o kontroli i utvrđenim nepravilnostima, na šta oni nisu imali primjedbe

Republička urbanističko-građevinska inspekcija zabranila je radove na kružnom toku kod tržnog centar Merkator u Banjaluci jer Grad Banjaluka, koji je investitor, nije obezbijedio grđevinsku dozvolu, saznaje portal CAPITAL.

kruzni tok bl inspektorat zabrana
Foto: Capital

Takođe, iz Inspektorata su naredili da se sve što je do sada urađeno poruši, a da se zemljište vrati u prethodno stanje.

„Inspekcijskom kontrolom utvrđeno je da se sa izvođenjem radova otpočelo bez pribavljene građevinske dozvole, a inspektoru su na uvid predočeni samo Lokacijski uslovi izdati za rekonstrukciju saobraćajnice, a u svrhu formiranja kružnog toka saobraćaja, te druga prateća dokumentacija, ali bez građevinske dozvole“, kazali su u Inspektoratu RS za CAPITAL.

Zanimljivo, oni dodaju da je Gradu dostavljen zapisnik o kontroli i utvrđenim nepravilnostima, na šta oni nisu imali primjedbe.

„Rješenje o naloženim mjerama dostavljeno je Gradu Banjaluka, te je od strane nadležne inspekcije izvršeno i službeno obilježavanje izrečne mjere zabrane“, poručili su iz Inspektorata RS.

kruzni tok bl inspektorat zabrana
Foto: Capital

Podsjećamo, Inspektorat je i u oktobru prošle godine obustavio gradnju kružne raskrsnice u centru grada, kod gradske tržnice i zgrade „Ekvatora“ jer grad nije imao građevinsku dozvolu.