Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

RS

Inspektori izrekli 7.000 KM kazni zbog nepoštivanja mjera zaštite od koronavirusa

novac-marke-pare-3

U proteklih sedam dana kod poslovnih subjekata na Jahorini izvršene su 53 kontrole, a od početka zimske sezone izvršena je 331 kontrola, od čega je šest bilo sa utvrđenim nepravilnostima,

Inspektori su u saradnji sa inspektorima jedinica lokalne samouprave na području Republike Srpske protekle sedmice izvršili 803 inspekcijske kontrole poštovanja preventivnih mjera zaštite od epidemije u zajednici i radnim sredinama, a u sedam slučajeva subjekti su zatečeni u prekršaju, te su im izrečene kazne u iznosu od 7.000 KM, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako je saopšteno iz Inspektorata RS-a nadležni inspekcijski organi i protekle sedmice nastavili su sa pojačanim nadzorom na Jahorini, zbog aktuelne zimske turističke sezone.

“U proteklih sedam dana kod poslovnih subjekata na Jahorini izvršene su 53 kontrole, a od početka zimske sezone izvršena je 331 kontrola, od čega je šest bilo sa utvrđenim nepravilnostima, zbog čega su izrečene kazne u iznosu od 10.000 KM”, navodi se u saopštenju.

U okviru provođenja preventivnih mjera na suzbijanju širenja virusa korona, do sada je kod poslovnih subjekata izvršena 36.641 inspekcijska kontrola u kojima su izrečene kazne u iznosu od 540.000 KM, dok je za 51 objekat izrečena mjera privremene zabrane rada.

“Inspekcijski organi će i u narednim danima nastaviti sa kontrolama poštovanja preventivnih mjera, u skladu sa Zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo RS-a”, navodi se u saopštenju.

Iz Inspektorata RS-a apeluju na građane da i dalje “ostanu odgovorni i da poštovanjem preventivnih mjera pruže podršku radu nadležnih službi koje se mjesecima bore da zaštite njihovo zdravlje”.