BiH

Zbog nepoštivanja mjera

Inspektori “odrezali” kazne za šest ugostitelja od 18.000 KM

09/08/2020

Razlog za izricanje navedenih novčanih sankcija bilo je nepoštivanje socijalne distance, nenošenje i nepravilno nošenje maski, te nevršenje obavezne dezinfekcije prostora

U nastavku intenzivnih inspekcijskih nadzora, koji imaju za cilj unapređenje sistema borbe protiv epidemije korona virusa u Kantonu Sarajevo, pet timova sanitarnih inspektora Kantonalne uprave za inspkcijske poslove, uz asistenciju Specijalne jedinice MUP-a KS, provela nadzor kako bi utvrdila poštuju li se higijensko-epidemiloške mjere u ugostiteljskim objektima i radno vrijeme do 23:00 sata.

U nadzorima kojima je bilo obuhvaćeno 11 ugostiteljskih objekata na području općina Stari Grad i Centar sankcionisano je šest ugostiteljskih objekata kojima je izrečeno 10 prekršajnih naloga u novčanom iznosu od 18.000 KM. Razlog za izricanje navedenih novčanih sankcija bilo je nepoštivanje socijalne distance, nenošenje i nepravilno nošenje maski, te nevršenje obavezne dezinfekcije prostora, dok nepoštivanje radnog vremena iza 23:00 sata nije utvrđeno.

– Dodajemo i da je kontrolisanim subjektima nadzora naloženo i u momentu kontrole uspostavljeno provođenje propisanih mjera. Intezivne inspekcijske kontrole, s obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju i nardbe kriznih štabova, biće nastavljene i u predstojećem periodu, s ciljem kontrole poštivanja i uspostavljanje higijensko-epidemioloških mjera naloženih Naredbom Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, kaže se u saopćenju Kantonalne uprave za inspkcijske poslove.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.