Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predata još jedna prijava

Inspektori SIPA-e u glavnom centru za brojanje u Zetri, sumnja se na izborne prevare

brojanje glasova – zetra – cik bih – fena (1)

Miovčić kaže da su inspektori upućeni na teren po nalogu Tužilaštva BiH

Inspektori Agencije za istrage i zaštitu BiH vrše uviđaj u Glavnom centru za brojanje glasova u sarajevskoj “Zetri” zbog sumnje na jedno krivično djelo, potvrdila je Srni portparolka SIPA-e Jelena Miovčić. Uviđaj vrše i tužioci Tužilaštva BiH zbog sumnje na izborne prevare.

Centralna izborna komisija BiH saopštila je da je danas Tužilaštvu BiH podnijela novu prijavu nakon što je pronađeno još 37 falsifikovanih glasačkih listića na dva biračka mjesta u Brčko distriktu. Ona je dodala da su inspektori još na terenu i da će više informacija biti poznato kasnije.

Miovčić kaže da su inspektori upućeni na teren po nalogu Tužilaštva BiH.

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je danas, postupajući u skladu sa odredbama člana 6.8. stav (1) Izbornog zakona BiH, Tužilaštvu BiH podnijela novu prijavu, jer smatra da je učinjeno krivično djelo koje se odnosi na izborni proces.

Prema izvještaju Glavnog centra za brojanje, postupajući po Naredbi Centralne izborne komisije BiH od 10. oktobra, na dva biračka mjesta u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine je, prilikom pregledanja glasačkih listića za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske, pronađeno još 37 falsifikovanih glasačkih listića.

Osim podnošenja prijave Tužilaštvu BiH, Centralna izborna komisija BiH je u skladu sa članom 6.8 stav (2) Izbornog zakona BiH preduzela potrebne mjere da se sačuvaju tragovi navodno učinjenog krivičnog djela, predmeti kojima je ili pomoću kojih je učinjeno to djelo i drugi dokazi, prenosi Federalna.ba.