BiH

BPK

Inspektori vrše pojačane kontrole poštivanja epidemioloških mjera

15/09/2021

Pozivamo ugostitelje da i oni daju svoj doprinos i poštuju mjere, kako se u suprotnom ne bi došlo u situaciju koju smo imali početkom 2020. godine, da se zatvaraju ugostiteljski objekti, jer to nikome nije u interesu - kazao je direktor Uprave za inspekcijske poslove BPK Goražde

Uprava za inspekcijske poslove Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde u skladu s naredbama Federalnog i Kantonalnog kriznog štaba, pojačala je inspekcijski nadzor nad poštivanjem epidemioloških mjera.

Direktor Uprave Emko Rizvanović podsjeća da je pojačan nadzor od inspekcijskih organa zatražen nakon pogoršanja epidemiološke situacije i naglog rasta broja zaraženih infekcijom Covid–19.

– Uprava za inspekcijske poslove kontroliše poštivanje mjera kod fizičkih ali i pravnih lica. Najveći broj naredbi se odnosi na kontrolu školskih ustanova i fakultete i dobar dio na privredne subjekte, u dijelu gdje se proces proizvodnje obavlja uz veliki broj uposlenih u jednom pogonu – pojasnio je on.

Dodao je da iskustva iz ranijeg perioda pokazuju da su obrazovne ustanove ali i privredni subjekti uglavnom poštovali propisane mjere.

– Privredni subjekti i obrazovne ustanove su se i ranije maksimalno pridržavali naredbi i mjera i najveći dio njih sačinili su i svoje krizne planove u kolektivu koje su oni i provodili. Vjerujemo da će tako biti i sada, a pored obrazovih i privrednih subjekata najveći akcenat će biti stavljen na kontrolu ugostiteljskih objekata, na poštivanje propisane distance. Pozivamo ugostitelje da i oni daju svoj doprinos i poštuju mjere, kako se u suprotnom ne bi došlo u situaciju koju smo imali početkom 2020. godine, da se zatvaraju ugostiteljski objekti, jer to nikome nije u interesu – kazao je direktor Uprave za inspekcijske poslove BPK Goražde.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.