Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Invazija ljubavi” na Mostar (FOTO)

c_1600x1064

Šestodnevna manifestacija pod nazivom “Invazija ljubavi na Mostar” okončana je završnim performansom “Uže ljubavi” kojim su povezani svi sakralni objekti u blizini Starog mosta poput Franjevačke crkve, džamije Tabačica, pravoslavne patrijaršije te temelja za sinagogu.

DSC_0368_1600x1064

Konopac je bio dug skoro hiljadu metara, a na njemu su građani Mostara mogli pročitati poruke mira, suživota i ljubavi. Takođe, ispred svakog od spomenutih objekata bilo je postavljeno srce od kartona na kojem su građani mogli da upišu svoju poruku ljubavi. Konopci su se na kraju spojili u čvor na Starom Mostu, gdje je postavljeno srce sa natpisom „LJUBAV SPAJA“.

DSC_0195_1600x1064

Invazija ljubavi na Mostar je započela prošlu nedjelju kada su volonteri Humanitarne organizacije Adra BiH i pokreta Lets Do It obišli štićenike Egipatskog sela, doma za djecu bez roditeljskog staranja.

DSC_0340

Sljedećih dana građani Mostara su bili dodirnuti humanim aktivnostima poput besplatnog pranja automobila, dijeljenja hladnih sokova na raskršćima, pomaganja starijim osobama u čišćenju dvorišta i garaža te pakovanja stvari nakon obavljene kupovine i spremanja istih u automobile.

DSC_0270_1600x1064

Pokloni zahvalnosti za nesebičnu službu su uručeni radnicima komunalnih preduzeća, službi hitne pomoći, kao i vatrogasnih jedinica sa obje strane Mostara. Volonteri su i čistili ulice od Željezničke stanice pa do tržnog centra Mepas Mall, kao i rijeku Bunu.

DSC_0786_1600x1064

Vjerujemo da će ove aktivnosti doprinjeti rušenju zidova među ljudima i pomoći u uspostavljanju ne samo tolerancije već istinskog zajedništva među ljudima koji žive u Mostaru.

DSC_0294