Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

OHR

Inzko: Sjednica većine u TK nezakonita, ukinuti vanrednu situaciju

incko
Konferencija Valnetina Inzka nakon okončanja sjednice Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira
04.12.2019., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Visoki medjunarodni predstavnik (OHR) u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko na konferenciji za medije nakon okoncanja sjednice Upravnog odbora Vijeca za provedbu mira. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Za petak, 15. januar ove godine bit će zakazana sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona

Predstavnici vlasti u Tuzlanskom kantonu prekršili su ustavni i pravni okvir, poručio je visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko u pismu upućenom članovima Vlade i Skupštine, objavila je Federalna televzija.

Inzko smatra da nije bilo opravdano proglašavanje vanredne situacije, na osnovu čega je Vlada Tuzlanskog kantona na čelu sa SDA-ovim premijerom Denijalom Tulumovićem preuzela ingerencije Skupštine.

Nije validna ni paralelna sjednica koju su održali predstavnici nove većine te promjena većine unutar skupštine ne mora biti povod za potezanje mehanizama zaštite vitalnih nacionalnih interesa, poručio je Inzko.

Pozvao je predsjednika Skupštine Tuzlanskog kantona Žarka Vujovića da hitno sazove sjednicu da bi usvojili budžet važan za građane.

Za petak, 15. januar ove godine bit će zakazana sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona, potvrdio je Federalnoj televiziji Žarko Vujović, predsjednik Skupštine TK-a. Dnevni red će najvjerovatnije biti predložen na sjednici Kolegija, koja će se održati dan ranije