BiH

Visoki predstavnik

Inzko: VSTV je presudan za jačanje vladavine prava u BiH

15/02/2021
incko

Inzko je pozdravio opredijeljenost novog rukovodstva VSTV-a da vladavinu prava i borbu protiv korupcije stavi u središte svojih aktivnosti

Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko posjetio je danas Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV) rekavši da je ta institucija presudna za jačanje vladavine prava u BiH i ponovnu izgradnju povjerenja javnosti.

Tom prilikom uputio je čestitke novoizabranom predsjedniku VSTV-a Halilu Lagumdžiji, kao i potpredsjednicama Biljani Simeunović i Saneli Gorušanović-Butigan.

Inzko je pozdravio opredijeljenost novog rukovodstva VSTV-a da vladavinu prava i borbu protiv korupcije stavi u središte svojih aktivnosti, zajedno sa pravosudnom reformom neophodnom za rad na integraciji Bosne i Hercegovine u EU.

– Transparentan i vjerodostojan VSTV presudan je faktor za jačanje vladavine prava u BiH. Sa novim rukovodstvom može se vratiti povjerenje javnosti u VSTV i pravosudne institucije. Uvijek ćemo podržavati aktivnosti kojima je cilj poboljšati funkcioniranje, integritet i odgovornost pravosuđa – rekao je visoki predstavnik, saopćeno je iz OHR-a.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.